Afrika_Aslan-1548147756.jpg

Afrika Aslanları

Ahsen Metin 22 Ocak 2019

Başlığı Paylaş

Birçok insan hayvanlar aleminin kralı olan aslanlardan korkmaktadır. Hatta aslan eğitmenleri dışında bu hayvanlardan korkmayan insan yok diyebiliriz. Aslan denildiği zaman akla ilk olarak Afrika aslanları gelmektedir. Nedeni aslanların büyük bir çoğunluğu Afrika kıtasında yaşamaktadır. Sosyal yaşantıları olan tek kedi türü olan aslanların ağırlığı 250kg’ya kadar çıkabilmektedir. Dünyada bilinen en büyük 4 kedi türünden birisidir. Boyu en fazla 90 km’ye kadar çıkabilmektedir. Perçemleri bazılarında omuzlarına kadar uzanabilen aslanlar, hayvanlar aleminin en cesur ve en güçlü hayvanları olarak bilindiği için insanlar arasında da kral olarak tanınmaktadırlar. Afrika aslanları, her kedigillerde olduğu gibi etobur hayvanlardır. Beslenme şekillerinde genel olarak etle beslenirler. Ancak yerde düşen meyveleride yedikleri istisna olarak görülebilmektedir. Zürafa, bufalo, çakallar, siyah antilop vb. tüm et deposu hayvanları yemektedirler. Rakip aslanlar ile yaptığı mücadelelerden dolayı ömürleri normalden biraz kısadır. Aslanların yaşam alanları genellikle savan ve otlak alanlardır. Erkek aslanlar yelesi ile kolayca tanınsa da dişi aslanlarda yele bulunmaz.

afrika, aslanları
Yorumlar ( 0 )